מוצרי קוסמטיקה מקצועית מול אחרים

כקוסמטיקאית, אני נתקלת פעמים לא מעטות בשאלה במה שונים מוצרי קוסמטיקה מקצועית/פרא-רפואיים הנמכרים אצל קוסמטיקאיות ממוצרי קוסמטיקה אחרים, לצורך העניין, הם נקראים מוצרי מדף מכיוון שהם נמכרים לכל צרכן ללא צורך בידע מקצועי כלשהו על מנת להשתמש במוצר.


אנסה לסכם עבורכן את הנקודות העיקריות המבדילות כיום בין המוצרים:
1.כיום, הבידול העיקרי בין תכשירים פרא-רפואיים למוצרי מדף הוא פיתוח מוצרים בקו התפר שבין קוסמטיקה לפרמצבטיקה. כלומר ניצול מקסימאלי של חומרים פעילים המותרים לשימוש ע"פ משרד הבריאות לבין טכנולוגיות כגון: מיקרו קפסולות,חדירה טראנס דרמלית לעור ועוד. תכשירים עם חומרים פעילים(חומצות למיניהן)אם בכלל.. נמכרים במוצרי מדף בריכוז מינימאלי מאוד בעוד שמוצרי קוסמטיקה מקצועית מכילים ריכוזים שונים של חומר פעיל בהתאם לסוג העור והבעיה.

מכאן אנו מגיעים לשני הבדלים נוספים בעקבות הגורם הראשון :
2.ביכולתה של קוסמטיקאית לאבחן בצורה מקצועית את העור ולהתאים את המוצר ללקוח/ה ע"פ סוג הבעיה הספציפית לו/ה. מוצרי הקוסמטיקה המקצועית הם בעלי מטרה מוגדרת לבעיות ספציפיות של העור  בעוד שמוצרי מדף נמכרים לפעמים ע"פ שיקולים של מחיר/מבצעים/מלאי.
3.יעילותם של תכשירים מקצועיים נבדקת בבדיקות קליניות ובפיקוח דרמטולוגי ומיוצרים תחת סטנדרטיים קפדניים של בריאות ובקרת איכות גבוהה בעוד שלמוצרי מדף עדיין אין תו תקן מיוחד הדגש היחסי מבוסס על תפיסה קלינית של העור כמכלול על מנת שלקוחה תוכל לרכוש ולהשתמש בבית.(מכאן שכמות החומר הפעיל מינימאלית ביותר כדי שהמוצר יתאים לכולם וללא תופעות לוואי).
4.תכשירים מקצועיים נותנים מענה למגוון רחב של בעיות עור והם מהווים אלמנט משלים לטיפול המקצועי במכון תוך שימת דגש על מתן תוצאות.
5.טיפולי מכון המבוססים על טכנולוגיות כגון תדר גלווני,אולטרא סאונד,לייזר רך,פוטו רג'ובניישן ועוד הופכים את התכשירים המקצועיים לאפקטיביים ויעילים יותר.

קרם לחות...האם לרכוש קרם יקר ?תלוי...
כעת, לאחר שקצת נפתחנו לעולם התכשירים הקוסמטיים אדבר כאן על הדבר המהותי ביותר שמעסיק אתכן וזה הקרם לחות !!! לקנות יקר או זול?
בואו נעשה סדר:
תכשירי הלחות נועדו כדי לעזור לשכבה הקרנית  לשמור על תכולת המים הקיימת -קרם הלחות אינו מוסיף לחות לעור!!!המולקולה של קרם לחות הינה גדולה ואינה חדירה לעור!!!.
ברגע שתכולת המים בקרנית יורדת עוברים אליה מים מהדרמיס(השכבה האמצעית של העור).

חומרים פעילים בקרמים:מטרות ואפקטיביות !
לצערי, אנו חיים בעידן של קרינה חזקה מהשמש,זיהום אוויר,רדיקלים חופשיים,עישון,תזונה תעשייתית,מתח נפשי,כל אלה גורמים לתהליך הזדקנות מואץ.
בנוסף ישנם גורמים פנימיים:
מולקולות הקולגן והאלסטין  מתרופפות ויוצרות את הקמטים,ירידה בכמות המים בעור,מחלות,תרופות,ירידה בייצור הורמונים,ירידה בתפקוד מע' החיסון,הצטברות רדיקלים חופשיים.

כיום,קרם הלחות מכיל חומרים אשר יכולים לעזור לגוף להתמודד עם הרדיקלים החופשיים,מה הכוונה?קרמים המכילים אנטי אוקסידנטים ( נוגדי חמצון). לדוגמא :
ויטמין או אסטר סי
חומצה היאלורונית
חומצות הידרוקסיות
חומצה אלפא ליפואית
אידיבינון
ויטמין/רטין A

הרחבה קצרה על החומרים הפעילים בקרמים:
 החומצה הרטינואית( ויטמין A)
החומצה הרטינואית גורמת לשינויים במס` מרכיבים של העור:
היא מעודדת ומווסתת חלוקת תאים באפידרמיס ובדרמיס
 מביאה לסדירות במבנה השכבתי של האפידרמיס, לרבות התאים שנפגעו  מקרינת השמש.
 היא מעודדת יצירת קולגן חדש ועוצרת פירוק סיבים קיימים.
 פועלת לפיזור אחיד יותר של הפיגמנט בעור, ובכך מסייעת במלחמה בפיגמנטציה בעור.

מי שמכירה את התכשיר רואקוטן לאקנה-מכיל ריכוז גבוה של רטין איי.
את הרטין יכול לתת רק רופא אך היום יש נגזרת של הויטמין המיועדת לקוסמטיקאיות.

החומצות ההידרוקסיות
זוהי קבוצה של חומצות חלשות, ששמן מעיד על כך שהן נושאות קבוצת הידרוקסיל (OH ) באטום אלפא שלהן (אלפא הידרוקסיות) או באטום ביתא שלהן (ביתא הידרוקסיות).
חומצות אופייניות הן: חומצה גליקולית, חומצה לקטית (בחלב חמוץ), חומצה ציטרית, חומצה מאלית ועוד. הנפוצה ביותר בשימוש היא החומצה הגליקולית, המצויה בטבע בקנה סוכר, והמופקת באופן סינתטי בתכשירים הקוסמטיים.

כיצד פועלות החומצות?
החומצות ההידרוקסיות גורמות לקילוף עדין ול"שיוף" של השכבה הקרנית המעובה, להתחדשות האפידרמיס ותוספת לחות לעור.
חיצונית  - העור המטופל נראה חלק ואחיד יותר, ישנו שיפור בכתמים – הבהרה והיעלמות של חלקם, וקמטים דקיקים עשויים להתעדן.
השפעתן שונה מתכשיר לתכשיר – בהתאם לחומצה הספציפית, לריכוזה, ל-PH ועוד.

ויטמין C
ויטמין C משמש כזרז בתהליך יצירת הקולגן . ויטמין C הנו נוגד-חמצון, ומכאן שהוא מסייע להפחתת נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים. ויטמין C עוזר, בנוסף, להחלמה מדלקות בכך שהוא חוסם את ייצורם של כמה מהגורמים הדלקתיים. דלקת הנה גורם נוסף התורם להזדקנות העור.
 כאשר ויטמין C עובר ריאקציה עם שמן דקלים ונוצר אסטר (ester) – הוא הופך מסיס בשמן ומאבד מחומציותו. פעולה זאת איננה פוגמת ביכולתו לעודד את יצור הקולגן וביעילותו כאנטי אוקסידנט. מכיוון ש"אסטר-C" יכול לחדור את הממברנה השומנית העוטפת את התא, הוא מספק בצורתו זאת את מכסימום ההגנה נגד רדיקלים חופשיים – באותו מקום בו הם גורמים את מירב הנזק – בממברנות החיצוניות של התאים! מחקרים הראו שויטמין C-אסטר נספג מהר יותר, ומשיג השפעה ברמות של פי-10 בעור מאשר ויטמין C ה"טבעי" (L-Ascorbic Acid). ויטמין C-אסטר הוא גם יציב, וניתן להוסיפו לקרמים ותחליבים, שם הוא יכול להישאר יעיל למשך חודשים מבלי להתחמצן. מחקר אחר הראה שקרם המכיל ויטמין C-אסטר יכול לסייע בריענון העור לאחר חשיפה ממושכת לשמש. ובשל יכולתו של C-אסטר לעודד את הייצור ע"י פיברובלסטים – הוא עשוי לסייע בהפחתת קמטוטים שנגרמו מהשפעת קרני UV ולתרום למלחמה באבדן גמישות העור כתוצאה מהנזק לקולגן. הוא השפיע  גם על הגירוי והדלקות שנוצרו מהחשיפה לשמש.

חומצה אלפא ליפואית (ALA)
זהו נוגד חמצון טבעי המצוי בכל התאים. כמו ויטמין C, הוא ידוע לחוקרים מזה שנים. אולם בשנים האחרונות התרבו ההוכחות להשפעתו הברוכה הן בלקיחה פומית (דרך הפה) והן במריחה טיפולית.
הנה כמה מיתרונותיה:
•היא נמסה הן במים והן בשמן, מה שהופך אותה לאנטיאוקסידנט אוניברסלי המסוגל לפעול על פני שטח התאים וכן עמוק בתוכם.כנוגד חימצון המסיס בשתי הפאזות, הוא גם מגביר את יעילותם והשפעתם החיובית של נוגדי חמצון אחרים. נוכחותו בתא עוזרת לשמר את רמותיהם של נוגדי חמצון אחרים, מה שמעניק לעור הגנה מוגברת.
• ALA משחקת תפקיד מיוחד בשיכוך דלקת, (דלקת מגבירה את תהליכי הזדקנות העור). היא מונעת מהתא לייצר גורמי דלקת (ציטוקינים) המזיקים לתא. היא גם עושה דבר נוסף: משפעלת פקטור בתוך התא המפעיל אנזימים המעכלים קולגן פגוע – קולגן שנפגע ע"י רדיקלים חופשיים. לכן מריחה טופיקלית של ALA נותנת אפקט נראה לעין של טשטוש צלקות וקמטוטים.
• ALA עוזרת למנוע את האפקט הרעיל של עודף סוכר בתא. עודף סוכר גורם להיצמדותו לחלבונים בתא (בכל הגוף) בתהליך הנקרא גליקוזילציה. כאשר סוכר נקשר לקולגן, הוא גורם לקשרי-צילוב (cross-linking), ההופכים את העור לנוקשה וחסר גמישות. ALA עוזרת "להחזיר אחורנית" את הקישור של סוכר לקולגן ע"י כך שהיא מאפשרת מטבוליזם משופר של הסוכר בתא, ובכך – מונעת את האצת "הזדקנות" הקולגן כתוצאה מהשפעת עודף סוכר.
• ALA מסייעת בייצור המולקולה הקטנה NO (Nitric Oxide), העוזרת לשלוט על זרימת הדם לעור. (אגב, זה מה שעושה הויאגרה, המבוססת על NO; מרחיבה כלי דם...). הזרימה המשופרת של הדם מסייעת להפחית נפיחות ובצקות, ובכך מקטינה את הנפיחות האופיינית מתחת לעיניים. היא גם מעניקה לעור את הברק הבריא הנובע מסירקולציה טובה.
•  ALA מסייעת במלחמה בפיגמנטציה ע"י עיכוב תהליך אנזימטי הקשור ליצירת כתמי העור.
 
קואנזים Q10
קואנזים הוא גורם המסייע לאנזים לבצע את תפקידו. שני מחקרים שנערכו על בנ"א הראו ירידה בקמטוטים מסביב לעיניים, ללא תופעות לוואי. מחקרים אחרים הראו שמריחה לפני חשיפה לשמש מגנה מקרני UV. זהו נוגד חמצון חזק.

אידבנון
 אידבנון הוא אנלוג (חומר דומה במבנה שלו) של קואנזים Q10. קואנזים Q10 הוא נוגד-חימצון, בעל תפקידים חשובים בגוף, בין השאר – מסייע ליצירת האנרגיה בתא.

 
חומצה היאלורונית
החומצה ההיאלורונית יכולה לאגור לחות עד פי מאות ממשקלה, ולכן יש לה תפקיד חשוב בשמירת לחות העור ומוצקותו. יש לה תפקידים נוספים בגוף, אליהם לא ניכנס במסגרת זאת. הוספת החומצה ההיאלורונית לקרמים היא חשובה, בשל תכונתה כחומר לחות טוב.


לסיכום, בפעם הבא שאת ניגשת  לרכוש קרם הסתכלי על רשימת המרכיבים שלו. קרם לחות מכיל חומרים משמרים,חומרי ריח ועוד... ובין היתר חומרים פעילים.
חפשי את אחד מן החומרים הפעילים שציינתי לדוגמא.( שימי לב, אין זה אומר שאם החומר מופיע אז הריכוז שלו הוא במידה מספקת ויעילה).
קרם לחות צריך להיות עבורך בסופו של דבר תכשיר נעים למריחה על העור כאשר בגילאים בוגרים יותר אני ממליצה לחפש את החומרים הפעילים על מנת להאט את תהליך ההזדקנות.
את העבודה המרובה על העור עושים תכשירים פעילים לשימוש  על העור בשעות הלילה ועושים  פילינג תמידי לעור, אלו הם תכשירים המשולבים בחומצות בריכוזים שונים(לפיגמנטציה, אנטי אייג'ינג, אקנה, חידוש ורענון ועוד) כפי שכתבתי למעלה ואינם נמצאים ברשתות הפארם.
מקווה שעזרתי לעשות סדר בנושא הקרמים.

בברכה,
אתי הלל

 


שם
דוא"ל
טלפון
   





- קידום אתרים, בניית אתרים